Integratie
Slack integraties
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Over beschikbare Slack - Elium integraties

Er zijn momenteel 2 beschikbare Slack & Elium integraties

• Capture: De eerste stelt gebruikers in staat om kennis die gedeeld wordt in Slack automatisch vast te leggen en eenvoudig te publiceren in Elium.

• Spread: De tweede stelt gebruikers in staat om teamgenoten in Slack onmiddellijk op de hoogte te brengen van inhoud die in Elium is gepubliceerd.

Integratie 1: Leg kennis vast uit Slack en publiceer het automatisch in Elium

Wat doet deze integratie?

Deze integratie is bijzonder nuttig om ervoor te zorgen dat geen belangrijke kennis die door uw teams in een van de Slack-kanalen wordt gedeeld, verloren gaat. Bovendien biedt het gebruikers een eenvoudige manier om deze kennis in Elium te publiceren, waardoor het vervelende kopieer- en plakproces van & niet meer nodig is.

Hoe kunnen beheerders deze integratie tot stand brengen?

Om deze functionaliteit voor al uw gebruikers in te schakelen, moet u:

1. Ga naar uw Slack Beheerpaneel

2. Kies de rubriek Apps beheren

3. En dan laat Elium integreren met Slack.

Om zowel tekst als bestanden naar Elium te kunnen pushen, moet je Elium uitnodigen als applicatie in elk Slack kanaal van waaruit je inhoud wilt pushen.

Hoe stel je deze integratie in als gebruiker op je Slack account?

Het publiceren van kennis (tekst en bestanden) van Slack naar Elium is met een paar klikken in enkele seconden gebeurd. Daaraan voorafgaand moet de gebruiker echter ook een eigen set-up doen.

1. Scroll over een bericht om het vast te leggen en tik op de 3 puntjes aan de rechterkant voor toegang tot Geavanceerde instellingen.

2. Selecteer Toevoegen aan Elium en geef Elium toestemming om toegang te krijgen tot de werkruimte en de gedeelde berichten vast te leggen.

3. Tik op Toestaan.

Hoe push je kennis van Slack naar Elium als alles eenmaal is opgezet?

Zodra zowel de beheerders- als gebruikersinstellingen klaar zijn, kunnen gebruikers beginnen met het pushen van inhoud van Slack naar Elium. Dit is hoe het gedaan wordt:

1. Scroll over het bericht dat u wilt vastleggen en tik op de 3 puntjes voor toegang tot "Meer acties" sectie.

2. Druk op Toevoegen aan Elium.

3. Geef een titel aan de inhoud met behulp van het veld - Content Title.

4. Ken de nieuwe inhoud toe aan een Space door gebruik te maken van de voorgedefinieerde lijst van beschikbare spaces in uw Elium platform.

5. En tik op Verzenden.

Daarna zal uw inhoud beschikbaar zijn voor de leden van Elium van de ruimte waarin u de inhoud opslaat.

Integratie 2: Leg kennis vast uit Slack en publiceer het automatisch in Elium

Wat doet deze integratie?

Dankzij deze integratie worden Elium gebruikers automatisch op de hoogte gebracht van nieuw gepubliceerde kennis. Het zorgt ervoor dat uw team, dat het grootste deel van de dag communiceert in Slack, onmiddellijk op de hoogte wordt gebracht van de vertrouwde inhoud die in Elium wordt gepubliceerd.

Hoe kan ik als beheerder deze integratie instellen?

Om een integratie in Slack op te zetten, moet u de juiste rechten goedkeuren. Hier is het hoe je het moet opzetten:

1. In het Admin Panel, selecteer de Integratie tab. U wordt naar het lab gebracht.

2. Van hieruit, in de Slack integratiekaart, klik op Integratie instellen knop. Deze knop zal het installatieproces starten. Je moet inloggen in Slack en de applicatie installeren op je Slack werkplek.

3. Bepaal de Mapping tussen kanalen en Spaces in Elium

Om deze integratie af te ronden, moet je voor elke Space het Slack kanaal kiezen waar de automatische updates naartoe gestuurd zullen worden.

Configuratie van Slack

Als voorbeeld, zodra deze stap is gedaan, zal elke keer dat een gebruiker een inhoud publiceert in Administratie - Andere ruimtes, een onmiddellijke melding worden verstuurd naar het Slack kanaal genaamd #general.

Zo zullen gebruikers de onmiddellijke update zien in een van uw Slack-kanalen.