Platform niveau
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Inleiding

Met Analytics kan iedereen, van de platformbeheerder tot de individuele bijdrager, de impact van zijn bijdragen begrijpen. Wij geloven dat niets in het duister mag worden gelaten. Een nieuwe inhoud creëren, iets bijwerken dat verouderd was, een team uitnodigen om een inhoud te lezen, een nieuwe ruimte creëren; al die acties hebben een impact. Het meten van die effecten is de sleutel tot het succes van elk platform.

Analytics

Er zijn vier analyseniveaus beschikbaar, afhankelijk van uw rol op het platform:

• Platform analytics stelt admins in staat om de prestaties van het platform te meten.

• Space analytics biedt ruimtecoördinatoren en ups de mogelijkheid om te zien hoe hun ruimtes presteren.

• Contributor analytics stelt contribuanten in staat hun eigen impact te meten.

• Content analytics laat alle gebruikers toe het bereik van elke inhoud te zien.

Analytics-model

Dit artikel behandelt het platformniveau.

Het platformniveau is het meest complete. Het is toegankelijk via het administratiepaneel. Van daaruit hebben we een globaal overzicht van hoe uw platform presteert op verschillende aspecten. Laten we de details van elk dashboard eens bekijken.

Gebruikers Dashboard

Gebruikers Dashboard

Het doel van deze pagina is om een snel overzicht te krijgen van het platform gebruiksniveau. Het gebruikersdashboard bevat vier blokken.

Gebruikers Dashboard

Het eerste blok is de high level metrics. In volgorde, hebben we:

• het totale aantal op uw platform geregistreerde gebruikers (actief of niet),

• het aantal in afwachting zijnde gebruikers die hun account nog niet hebben geactiveerd

• en het aantal actieve gebruikers over de geselecteerde periode (hier 30 dagen in de schermafbeelding)

Gebruikers Dashboard

Het tweede blok toont de trend van actieve gebruikers over de geselecteerde periode.

De grafiek past zich automatisch aan de geselecteerde periode aan. Het toont de dagelijkse actieve gebruikers over 7 dagen en 30 dagen, de wekelijkse actieve gebruikers over 6 maanden en de maandelijkse actieve gebruikers over 12 maanden.

Een actieve gebruiker is een gebruiker die de webtoepassing of mobiele toepassing minstens één keer heeft geladen tijdens de dag, de week of de maand, afhankelijk van de geselecteerde periode.

Gebruikers Dashboard

Het derde blok toont de meest actieve gebruikers en de inactieve gebruikers.

De meest actieve gebruikers worden gerangschikt op basis van het aantal activiteiten die zij in de geselecteerde periode hebben gedaan. Activiteiten komen overeen met het aantal publicaties, "vind ik leuk", commentaren en weergaven die ze hebben gemaakt.

Inactieve gebruikers zijn mensen die gedurende de geselecteerde periode geen verbinding hebben gemaakt met de webapplicatie of de mobiele applicatie. Gebruikers worden gerangschikt volgens hun laatste activiteit op het platform. Op die manier kunt u snel de mensen opsporen die onlangs een ommekeer hebben gemaakt en hen reactiveren. Er is meer kans om te reageren op mensen die onlangs zijn vertrokken dan op mensen die het platform een tijd geleden hebben verlaten.

Gebruikers Dashboard

Tot slot hebben we het blok waarin het gebruik van de web- en mobiele toepassing wordt vergeleken. Deze grafiek toont het aantal actieve gebruikers op de webapplicatie en de mobiele applicatie afzonderlijk.

📝 Opmerkingen

Als een gebruiker op dezelfde dag zowel de webtoepassing als de mobiele toepassing gebruikt, wordt hij twee keer geteld in de grafiek.

E-mails Dashboard

Email Dashboard

Het e-maildashboard is gericht op de digest. Het eerste blok toont het aantal afgeleverde en geopende e-mails over de geselecteerde periode.

📝 Opmerkingen

Er worden misschien meer e-mails geopend dan afgeleverd als het platform net een digest heeft verstuurd vlak voor de periode die je hebt geselecteerd.

Onder dit blok vindt u een grafiek met de trend van dezelfde statistieken: afgeleverde en geopende e-mails.

📝 Opmerkingen

Je hebt misschien meer geopende e-mails dan afgeleverde, omdat we in de grafiek alle open acties tellen. Als een gebruiker een digest meerdere keren opent, wordt hij/zij als zodanig geteld.

Inhoud Dashboard

Inhoud Dashboard

Het inhoudsdashboard is verdeeld in drie blokken. Zoals elk dashboard in het beheerderspaneel, toont het eerste blok de high level metrics. We hebben er vijf op dit moment.

Inhoud Dashboard

Deze markeringscijfers worden berekend over de geselecteerde periode, standaard 30 dagen.

• Views: Totaal aantal views gedurende de geselecteerde periode. Meningen over ontwerpen worden genegeerd.

• Publicaties: De som van het aantal nieuwe inhoud en het aantal updates.

• Sociale interacties: De som van het aantal "likes" en commentaren.

• Geverifieerde inhoud: Het aantal geverifieerde inhoud met een opsplitsing tussen actuele inhoud en verlopen inhoud. Van daaruit heeft u ook snel toegang tot de verlopen inhoud om snel actie te ondernemen.

• Drafts: Aantal inhoudsopgaven die nooit zijn gepubliceerd, exclusief privé-ontwerpen.

Het tweede blok behandelt de inhoudelijke activiteiten terwijl het derde blok de meest populaire inhoudbelicht.

Inhoud Dashboard

Inhoud Activiteiten toont de evolutie van de activiteiten over de geselecteerde periode

Inhoud Dashboard

Trending Content Zie de meest populaire inhoud in een oogopslag

De populairste inhoud wordt gerangschikt volgens het aantal weergaven. Hoe hoger de inhoud op de lijst, hoe hoger het aantal totale views.

Zoek Dashboard

Zoek Dashboard

📝 Opmerkingen

Het zoekdashboard houdt alleen rekening met geavanceerd zoeken, niet met snel zoeken. Het geavanceerd zoeken wordt geactiveerd wanneer een gebruiker op ENTER drukt terwijl hij in de zoekbalk typt. We zullen in de toekomst aan deze beperking werken om ook de snelle zoekopdrachten op te nemen.

Het zoek dashboard toont drie metrieken:

• De top 10 zoekopdrachten: De 10 populairste zoekopdrachten van de geavanceerde zoekopdracht

• Het aantal zoekopdrachten: Het aantal geavanceerde zoekopdrachten dat is uitgevoerd

• Het aantal mensen: Het aantal gebruikers dat een geavanceerde zoekopdracht heeft uitgevoerd

Ruimtes Dashboard

Het Spaces dashboard geeft u een overzicht van de activiteit van de verschillende spaces. Het bestaat uit twee blokken.

Ruimte Dashboard

Dit eerste blok toont een samenvatting van alle activiteiten samen over de geselecteerde periode terwijl het tweede blok meer in detail duikt in elke ruimte en de evolutie van de activiteit van de ruimte in de tijd weergeeft.

Ruimte Dashboard

Idee

Gebruik panelen om van het ene naar het andere niveau te springen. Panelen corresponderen met het kleine grafiek icoontje zoals in de video hieronder.

Panelen zijn een eenvoudige manier om in de details te treden en van de ene laag naar de andere te springen.

In dit voorbeeld van platform naar inhoudsanalyse.